Cum functioneaza bio-magnetismul

Fiecare particula, atom, molecula, celula, tesut, organ si organism intreg, rezoneaza la frecventa sa specifica. Masuratori EEG, arata ca campul generat de creierul uman, are frecvente destul de scazute (ELF), situandu-se in jur de 7-8 Hertz. Acest camp este “unda acoperitoare” a intregii activitati electromagnetice a celulelor din creier. In mod natural rezoneaza si este antrenat de campul rezonant al pamantului (Rezonanta Schumann), dar poate fi antrenat si de campurile generate in mod artificial ale frecventelor corespunzatoare (aceasta este teoria de baza din spatele Pacer). Acest efect de antrenare poate sa apara in fiecare celula, organ si sistem al corpului.

Anumite efecte fizice pot fi cauzate de aplicare campurilor magnetice care rezoneaza la acele anumite frecvente biologice. Astfel, evenimentele ar putea fi declansate, ceea ce influenteaza conformatia moleculelor organismului, modifica ratele proceselor celulare, enzimatice sau organice, modifica procesele chimice sau efectueaza doar schimbari generale in organism. (Aceasta este aceeasi teorie operationala folosita de Royal Rife , cu exceptia faptului ca a folosit mai degraba rezonante acustice si electrice decat magnetice.

Dupa cum stiti cu totii, o gama larga de efecte biologice au fost induse prin aplicarea campurilor magnetice in ambele experimente – de laborator si clinice. In 1982, cercetatorii au descoperit efectele campurilor magnetice asupra fluxului de ioni prin membranele celulare. De exemplu, fluxul crescut sau miscarea ionilor de calciu dintr-un camp magnetic, au determinat medicii sa introduca magneti deasupra si sub fracturile osoase, pentru a accelera acumularea de calciu la fractura, grabind astfel vindecarea. Experimentele din 1985, au confirmat ca si alte elemente ale corpului, cum ar fi sodiul, potasiul, magneziul, etc, au fost de asemenea afectate de acest proces.

In plus, acum stim ca alinierea moleculara va avea loc in cadrul intensitatii campului magnetic. Rezultatele experimentale au aratat ca fibrele musculare, membranele, cloroplastia, elementele retinale ale ochilor si alte fibre macromolecule, inclusiv acizii nucleici, au fost aliniate intr-un camp magnetic intens.

Din aceasta pot rezulta structuri puternic orientate care pot interactiona cu alte biomateriale din organism. Membranele celulare, de exemplu, sunt cristale lichide care se pot schimba usor, depinzand doar de temperaturile corporale. Astfel, campurile magnetice pot afecta fluiditatea membranei sau alte proprietati. Este nevoie doar de un camp magnetic de o intensitate foarte joasa, pentru a produce reactii chimice si pentru ca aceste reactii sa aiba un efect biologic clar asupra corpului dumneavoastra.

Ganditi-va pentru o clipa la oricare dintre celulele sanguine. Aceasta este compusa dintr-o membrana care separa doua incarcaturi bioelectrice determinate de actiunea dintre un ion de potasiu (incarcat pozitiv) si un ion de sodiu (incarcat negativ). Aceasta actiune bioelectrica exista in toate celulele corpului, in transmisiile nervoase, in celulele rosii si chiar in tot sangele.

Am putea lua o mostra din sangele tau, sa stoarcem fluidele pentru a lasa doar celulele rosii, apoi sa plasam aceste celule sub un microscop. Daca aducem apoi un magnet aproape de aceste celule, veti vedea ca aceste celule se rotesc si se indreapta intr-o directie. Magnetul “aliniaza” sau polarizeaza ionii si fierul din celule. Cand celulele se rotesc, felul in care se rotesc este extrem de important. Polul nord determina rotirea sangelui in sens invers acelor de ceasornic si scade concentratiile de hidrogen. Polul sud determina rotirea fluidului in sensul acelor de ceasornic si cresterea productiei de hidrogen. Polul sud ofera o forma pozitiva de energie si accelereaza activitatea celulara. Polul nord ofera o forma negativa de energie si incetineste activitatea celulara.

Daca intelegeti ca efectul principal al magnetismului este de a controla ionii de hidrogen, veti avea o mai buna intelegere a pH-ului. Controlul ionului de hidrogen este cea mai importanta actiune chimica care are loc in corpul tau! Toate bolile si sanatatea depind de modul in care oganismul manipuleaza ionul de hidrogen.

Fiecare organ si toate tesuturile dvs. au o concentratie de hidrogen cunoscuta ca hidrogen potential (pH). Ionii de hidrogen controleaza aciditatea sau alcalinitatea organelor si tesuturilor. Cand veti sti cum sa masurati si sa controlati acest hidrogen potential, veti avea raspunsul la rezolvarea tuturor problemelor dvs de sanatate, prin accesarea unui camp energetic imunitar al bolii. Organismul dvs controleaza in mod normal pH-ul cu ajutorul sistemului nervos (motiv pentru care stresul este atat de daunator). Medicii descriu sistemul nervos ca fiind alcatuit din doua parti: sistemul para-simpatic si sistemul simpatic. Desi acest lucru poate fi neclar, intelegerea lui va va ajuta cu siguranta in eforturile de auto-vindecare, asa ca cititi mai departe.

Sistemul nervos simpatic activeaza glandele suprarenale, hiofiza, inima, tiroida, ovarele si gonadele, prin cresterea ionilor de hidrogen. Inhiba stomacul, ficatul, tractul intestinal, pancreasul si muschii bronsici, prin scaderea ionilor de hidrogen.

Sistemul nervos para-simpatic, face exact cotrariul, adica activeaza stomacul, ficatul, intestinele, etc si inhiba suprarenalele, hipofiza, inima, etc, pin cresterea sau scaderea ionilor de hidrogen. Astfel, aceasta schimbare de energie actioneaza pentru a accelera sau incetini functiile orgnelor si tesuturilor.Daca inima este prea lenta, sistemul simpatic o acelereaza. Daca bate prea repede, sistemul para-simpatic o incetineste. Pentru ca intregul sistem nervos sa functioneze corect, acesta trebuie sa aiba concentratia corespunzatoare a pH-ului !

Prin urmare, daca corpul dvs poate pastra campurile energetice in echilibru, puteti atinge imunitate in fata bolii. Bolile degenerative vor incepe sa dea inapoi pana la o stare normala iar starea de sanatate revine.

Potrivit Dr. Richard Broeringmeyer, energia magnetica si plasarea corespunzatoare a acestei energii in zonele implicate, reprezinta o modalitate usoara si rapida de a aduce organismul inapoi la acest echilibru atat de important.(Doctorul foloseste magneti cu rezistenta medie intre una si trei ore zilnic pentru majoritatea tratamentelor, dar in mod normal, daca se doreste un tratament continuu, el inlocuieste magnetii tip “bio bandaj”. Cu alte cuvinte,pentru perioade lungi de tratament, cum ar fi peste noapte,el prefera un magnet mai slab decat cel utilizat pentru perioadele scurte de tratament. Aici se vor dovedi de nepretuit un bandaj bio si un pat magnetic.)

Nota: Informatiile din acest articol, sunt prezentate in scop educational. Nu sunt considerate sfaturi medicale, prescriptive sau diagnostic. Pentru o ingrijire medicala calificata, adresati-va medicului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s